+36-70/428-48-03

Szennyezett ivóvíz – település lista

Szennyezett ivóvíz – település lista

Tartálykocsiból hordják a vizet egyes településeken

Bármennyire is állítják az illetékesek, hogy Magyarországon megfelelő az ivóvíz minősége, maga az ivóvízről szóló rendelet tesz tanúságot amellett, hogy ez sajnos nem teljesen igaz. 2001-ben több mint 1000 település neve szerepelt azon a listán, mely a nyilvántartott minőségi kifogásokat részletezi. A leggyakoribb szennyezettség az arzén, valamint az ammónium, vas és mangán tartalom.

Bár valószínűleg történek azóta fejlesztések, főleg a nagyobb városokban, de a legújabb hírek szerint 2010. elején még mindig több mint 475 településen arzénnal szennyezett a víz. A tavalyi év végén lejárt az EU által megszabott határidő, és az eddigi 50 mikrogrammról 10 mikrogrammra csökkent a megengedett arzéntartalom a csapvízben. Ez azt jelenti, hogy azokon a településeken, ahol ennél magasabb az érték, a terhes anyáknak és a 6 éven aluli gyermekeknek palackozott vizet kell rendelkezésre bocsátania az önkormányzatoknak.

Mely településeken szennyezett az ivóvíz?

Az alábbi táblázat a 2001-es törvényben szereplő településeket sorolja fel, jelezve hogy melyik településen milyen minőségi problémát regisztráltak.

Az alábbi dokumentum teljes képernyőn való megnézéséhez kattints ide >>

Forrás: viz.kalauzolo.hu

Vissza a főoldalra >>