+36-70/428-48-03

Tanulmány 4

Tisztában van vele, mivel főz, mit iszik a család? – tanulmánysorozat a vízről

4. rész

Milyen veszélyeket rejthet az egyszerű csapvíz?

Már sokat beszéltünk arról, mennyire káros lehet a csapvíz fogyasztása, akár ivásra, főzésre vagy a fürdésnél.

Nem csak a kellemetlen íze miatt, hanem a rengeteg károsító anyag végett is, amit esetleg tartalmazhat. Nagyon sok betegséget vissza lehet vezetni azon anyagokra, melyek a csapvízben is előfordulhatnak, ugyanis senkinek nem tesz jót, ha állandó jelleggel, folyamatosan azt fogyasztja…

Ugyan azt mondják az illetékesek, hogy csupán annyira kis mennyiségben találhatóak a vízben bizonyos káros anyagok, hogy szinte már nem is károsak, de azt azért nem teszik hozzá, hogy csak akkor nem káros biztosan, ha csak egy pohárral fogyasztunk belőle…

Viszont, ha naponta szeretné elfogyasztani a javallott vízmennyiséget, és szeretné a testét karbantartani, akkor bizony nem egy pohárral kell meginni abból a bizonyos csapvízből…

Nem is beszélve a gyermekeiről…

Tudjuk, hogy bizonyos tartósítószerek kis mennyiségben nem károsak, mert azt tudományosan bebizonyították. De vajon azt is nézték,  mi történik akkor, ha nagyobb mennyiséget veszünk magunkhoz belőle, esetleg  hosszabb időn keresztül? Kétlem, mert akkor az összes mesterséges tartósítószert bevonták volna már. Pontosan így működik a vízben lévő méreganyagokkal is…

Tehát melyek azok a szennyezőanyagok, amelyeket a szakértők biztonságos mennyiségnek találtak? Egyáltalán miért hívjuk őket szennyezőanyagoknak, ha nem károsak, és nem szennyezik a szervezetünket?

Hát ez az… És sajnos a legnagyobb veszélynek a gyermekek vannak kitéve, hiszen az ő szervezetük még fejletlen, és nincs meg a megfelelő ellenálló képességük sem.

Tudományosan bebizonyították, ha egy kismama a várandósága idején klórozott csapvizet iszik, klórozott vizű medencében úszik, vagy akár csak rendszeresen ilyen vízben zuhanyozik, kétszeresére növeli annak a veszélyét, hogy a gyermeke szívbetegen, súlyos agyi károsodással, vagy farkastorokkal jön a világra. Ha a veszélyes anyag úgymond szűrve, az anya teste által feldolgozva jut egy szervezetbe (pl. magzat), akkor hatalmas károkat tud okozni. Ezek alapján vajon mit okoz akkor, ha nincs aki vagy ami előszűrje? Még belegondolni is rossz…

A víz klórozása annak idején közegészségügyi sikertörténet volt, de mára egyre több bizonyíték mutatja, hogy születési rendellenességeket okozhat– ezt korábban valószínűleg azért nem tudták, mert nem végeztek ilyen irányú vizsgálatokat – mondta egy professzor.

Sőt, olyanokat sem végeztek korábban,  mennyire megterhelő egy fiatal szervezetnek a trihalometán gázok állandó jelenléte. Ugyanis ezek a gázok nemcsak elfogyasztva veszélyesek, hanem a bőrön keresztül, tusoláskor is felszívódnak. Ugyanis a meleg víz hatására a bőr pórusai kitágulnak, szabad utat biztosítva a mérgező gázoknak…

Mára már egyre több tapasztalat van, többek között a klór egészség károsító szerepét illetően, éppen ezért tőlünk nyugatabbra már NEM klórt használnak az ivóvíz fertőtlenítésére…

Azonban nálunk még jó ideig megmarad a klór használata, ugyanis ez a legolcsóbb és legegyszerűbb módja az ivóvíz fertőtlenítésének… Az egyéb hatásai pedig…

Arra kell tehát figyelmeztetnem Önt is, hogy ne feledkezzen meg a vízben esetlegesen található veszélyforrásokról, mert visszafordíthatatlan károkat okozhatnak…

Amennyiben szeretné ezeket a problémákat megelőzni, kattintson ide:

www.csaktisztaforrasbol.hu